Curminol

CURMINOL: NIVELTERVEYTTÄ YLLÄPITÄVÄ YHDISTELMÄVALMISTE

Curminol on uuden sukupolven niveltuote, jossa yhdistyvät paljon tutkitut kasvipohjaiset ainesosat, vitamiinit sekä laadukas kalaöljy.

Crystal Oil™ -kalaöljy

Curminolista tekeeerityisen muihin niveltuotteisiin verrattuna se, että siinä käytetään korkealaatuista Crystal Oil™ -kalaöljyä. Tämä kalaöljy valmistetaan
ekologisesti pyydystetystä kaloista ja jalostetaan patentoidulla menetelmällä, jossa suodatus ja rasvahappojen pilkkominen suoritetaan matalassa lämpötilassa. Näin rasvahapot eivät hajoa, härskiinny tai muutu synteettiseen muotoon – Curminolin Crystal Oil™ on kalaöljyä luonnollisessa muodossa. Helposti nieltävän kalaöljykapselin ansiosta tuotteen käyttö on vaivatonta.

Kurkumiini

Curminol sisältääkurkuminoidien määrän osalta standardoitua Curcumin C3 -kurkumiiniuutetta. Curcumin C3 on eniten kliinisesti tutkittua kurkumiinia maailmassa. Se uutetaan patentoidulla menetelmällä kurkuman (Curcuma longa) juurista. Kurkumiini edistää elimistön luonnollisen, tulehduksia vastaan taistelevan järjestelmän toimintaa.

Denaturoimaton tyypin II kollageeni

Curminol sisältää myös tyypin II kollageenia, jota nivelet tarvitsevat toimiakseen normaalisti. Tämärakenteeltaan säikeinen ja vahva proteiini muodostaa suuren osan rustosta. Myös kollageenin vaikutuksista on tehty runsaasti tutkimusta.

Inkivääri

Inkivääri (Zingiber officinale) on tunnettu maustekasvi, jota esiintyy pääasiassa Aasiassa ja trooppisella vyöhykkeellä. Kurkumiinin tavoin sen on todettu tukevan elimistön tulehduksia säätelevän järjestelmän toimintaa. Inkiväärin vaikutuksia on tutkittu paljon viime vuosina. Curminol sisältää inkivääristä valmistettua uutetta.

Boswellia serrata

Curminolin standardoitu Boswellin®-uute valmistetaan Intian vuoristoseuduilla kasvavan Boswellia serrata -puun pihkasta. Boswellia serratan on havaittu lisäävän nivelissä miellyttävää tunnetta ja viileyden kokemista.

C-vitamiini

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA:n myöntämien, virallisten terveysväitteiden mukaan C-vitamiini eli askorbiinihappo tukee nivelruston kollageenin muodostumista ja sidekudosten pysymistä normaaleina.

Bioperiini

Curminolin ainesosien imeytymistä edistää mustapippurista valmistettu, patentoitu piperiiniuute (BioPerine®). Piperiini on mustapippurin alkaloidi, joka saa aikaan ”pippurisen” maun. Bioperiinin käyttö lisäravinteissa on yleistynyt viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Se lisää muun muassa kurkumiinin imeytymistä elimistössä.

D3-vitamiini

Curminol sisältää myös D-vitamiinia kolekalsiferolin (D3) muodossa. Virallisten terveysväitteiden mukaan D-vitamiini edistää muun muassa luiden pysymistä normaaleina ja normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.TUOTETURVALLISUUS

Curminolin ainesosat ovat tutkitusti turvallisia terveillä aikuisilla. Esimerkiksi kurkumiini on suosittua osaltaan sen vuoksi, että sen käyttö on hyvin turvallista. Intialaisessa ruokavaliossa kurkumaa saatetaan nauttia ilman haittavaikutuksia jopa 2,5 g päivässä, mikä vastaa noin 100 mg kurkumiinia. Koehenkilöille on annettu jopa 10–12 g kurkumiinia päivässä ilman merkittäviä haittavaikutuksia.

Tuotteen patentoidulla menetelmällä valmistettu Curcumin C3 -kurkumiiniuute on vatsaystävällistä ja tehokkaasti imeytyvää. Herkkävatsaisten kannattaa kuitenkin seurata vointiaan tuotetta käyttäessään.

Curminolin kanssa voit käyttää myös muuta omega-3-valmistetta, jotta saat riittävän annoksen DHA:ta ja EPA:ta päivässä. Curminol ei ole ensisijaisesti omega-3-tuote, vaikka se sisältääkin laadukkaita omega-3-rasvahappoja.

Tuote on tarkoitettu terveille aikuisille. Tuotetta ei kuitenkaan suositella raskaana oleville eikä imettäville naisille, koska kurkumiinin, boswellian ja inkiväärin vaikutuksista näillä ryhmillä ei ole tarpeeksi tietoa.


Ainesosat: Kalaöljy (Crystal Oil™), gelatiini, stabilointiaine (glyseroli), kurkumiiniuute (Curcuma longa), denaturoimaton tyypin II kollageeni, inkivääriuute (Zingiber officinale), pintakäsittelyaine (mehiläisvaha), Boswellia serrata -uute, askorbiinihappo, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi), mustapipppuriuute (Piper nigrum), kolekalsiferoli.


Ravintosisältö:

2 kapselia sisältää:


Kalaöljy (Crystal Oil™) 1000 mg
Omega-3-rasvahappoja, joista 570 mg
EPA 310 mg
DHA 80 mg
Kurkumiini 100 mg
Kurkuminoideja 95 mg
Denaturoimaton tyypin II kollageeni 40 mg
Inkivääri 40 mg
Boswellia serrata 33,5 mg
C-vitamiini 20 mg 25 %*
Piperiini (BioPerine®) 5 mg
D3-vitamiini 10 μg 200 %*

* % vuorokautisen saannin vertailuarvostaSuositeltu vuorokausiannos 2 kapselia. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa, kuivissa olosuhteissa huoneenlämmössä ja suojattuna auringonvalolta. Tuotteen käyttöä ei suositella raskaana oleville eikä imettäville. Valmistettu Norjassa.