D-vitamiini

Pro Elinvoiman D-vitamiinikapseli on kansainvälisten standardien mukaisesti valmistettu D-vitamiinivalmiste, jonka optimaaliseen imeytymiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.
Annostus: 1 kapseli päivässä

Aineosat: Auringonkukkaöljy, gelatiini, stabilointiaine (glyseroli),
kolekalsiferoli (D3-vitamiini).

Suositeltu vuorokausiannos 1 kapseli. Ilmoitettua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Tuote on säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa, kuivissa olosuhteissa ja huoneenlämmössä suojattuna auringonvalolta.

D3-vitamiinista virkeyttä ja elinvoimaa

D-VITAMIININ LÄHTEET

Ihmisen elimistö saa D-vitamiinia auringosta sekä ravinnosta.

Ihmisen iho tuottaa D-vitamiinia auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta, mutta pohjoisilla leveysasteilla tätä ei tapahdu tehokkaasti pimeinä vuodenaikoina.

Suomessa D-vitamiinia käytetäänkin lisäravinteena syksystä kevääseen korvaamaan puuttuvan auringonvalon aiheuttamaa vajetta. D-vitamiinia tarvitaan muun muassa luuston, lihasten ja
immuunijärjestelmän normaalin toiminnan ylläpitämiseen.

D-vitamiinia saadaan luonnollisesti auringosta, mutta useimmiten ei riittävästi

D-VITAMIININ TERVEYSVAIKUTUKSET

D-vitamiinilla on tutkittu olevan useita terveysvaikutuksia.

Lähes kaikkialla ihmisen kehossa on D-vitamiinireseptoreita, jotka toimivat yhdessä D-vitamiinin kanssa. D-vitamiinin riittävällä saannilla on tutkimusten mukaan merkittävä vaikutus ihmisen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

D-vitamiini on tärkeässä roolissa luuston hyvinvoinnin kannalta . D-vitamiinia tarvitaan luuston ja hampaiden muodostumisessa sekä fosfori- ja kalsiumaineenvaihdunnassa.

D-vitamiini vaikuttaa lihaksistoon siten, että se ylläpitää tutkimusten mukaan lihasvoimaa. Etenkin ikäihmisten osalta tämän vaikutuksen on huomattu pienentävän samalla kaatumisriskiä.